De Fontein

Wijkcentrum Kristal
Distelvlinderlaan 200
7323 RK Apeldoorn

Ligging: Geloofsgemeenschap De Fontein komt elke zondag samen in wijkcentrum Kristal in de Apeldoornse wijk Zuidbroek. Het gebouw is uitstekend toegankelijk voor rolstoelen. In de zaal waar de geloofsgemeenschap samenkomt, is ringleiding aanwezig. De liturgie wordt door middel van een beamer geprojecteerd, zodat het voor slechthorenden en voor mensen die slechtziend zijn eenvoudiger is om de bijeenkomst te volgen.

Kerkdiensten: zondag om 10:00 uur. Voor en na de dienst is er koffie, thee en fris. Na de dienst is er allerlei lekkers, gebakken door gemeenteleden.

Kenmerken: De Fontein is een jonge gemeente, ontstaan in 2014. De gemeente is onderdeel van de Protestantse Gemeente Apeldoorn. De gemeente heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Iedereen is daarom van harte welkom, welke achtergrond je ook hebt. We sluiten niemand uit. We doen er alles aan om jou een warme plek te bieden. Wil je alleen een keer komen kijken? Geen probleem. We verplichten je tot niets.

We geloven dat de zondagse dienst een rustplaats is, waar je je geestelijk mag opladen. Onze diensten hebben als doel om je te vertellen over Jezus Christus, onze Verlosser. We geloven dat God een doel heeft met ons en met jouw leven. De Heilige Geest helpt ons daarbij. We willen ons geloof graag met je delen.

Tijdens onze diensten is er veel ruimte voor zang, begeleid door een enthousiaste muziekgroep. We lezen uit de Bijbel. De voorganger geeft daar uitleg bij en vertelt hoe we de lessen uit de Bijbel in het dagelijks leven praktisch vorm kunnen geven. Na de dienst is het een gezellig samenzijn om elkaar te ontmoeten. Voel je niet verplicht, maar je bent hartelijk welkom.

Activiteiten door de week: We kennen wijkkringen. Daar kun je je bij aansluiten, als je dat wilt. Ook zijn er gemeenteleden die graag hun huis openstellen om je te ontmoeten en een ‘maatje’ van je te worden. Ze zijn ook bereid om je regelmatig te bezoeken. Als er mensen zijn die tegen problemen aanlopen, zijn er gemeenteleden bereid om mee te denken en praktische hulp te geven. Wil je meer weten over de Bijbel? We organiseren regelmatig een Alpha-cursus.

Contactpersoon:
Herbert van Daalen
Tel.: 06-53923120
E-mail: hvdaalen@defonteinapeldoorn.nl

Voorganger:
Sander Ris
E-mail: sanderris@defonteinapeldoorn.nl

Website: www.defonteinapeldoorn.nl