Protestantse Kerk Brussel

Nieuwe Graanmarkt 8
België

De Protestantse Kerk Brussel is als Belgische gemeente niet voluit lid, maar heeft zich geassocieerd met Kerken met Stip met het oog op samenwerking bij doorverwijzingen van mensen, – ook over de grenzen heen -, binnen het Nederlandse taalgebied.

De Protestantse Kerk Brussel is een gemeente van de landelijke Verenigde Protestantse Kerk in België.

Bereikbaarheid:
Het kerkgebouw is een modern gebouw dat opgaat in zijn omgeving. Het staat precies op de hoek van de Antoine Dansaertstraat en het plein de Nieuwe Graanmarkt.

De kerk is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het metrostation Sint Katelijne (= Sainte Catherine in het Frans), bereikbaar met de metrolijnen 1 en 5. Als je vanaf het treinstation Brussel Zuid (= Bruxelles Midi in het Frans) komt, kun je tramlijn 51 nemen, uitstappen op halte Vlaamse Poort en ongeveer 3 minuten lopen. Als je met de auto komt zijn er op zondagmorgen meestal genoeg parkeerplaatsen in de buurt rond de kerk; anders kun je parkeren in de garage Q-park Dansaert die in een wat verborgen hoekje van de Nieuwe Graanmarkt ligt.

Kerkdiensten:
De kerkdienst op zondag begint om 10.15 uur. Na afloop is er koffiedrinken. Er is elke week een baby- en peuteroppas en een kindernevendienst; een paar keer per maand is er een aparte jeugdkerk voor jongeren vanaf 12  jaar en er zijn pop-up activiteiten rond de diensten voor jongvolwassenen.

Kenmerken:
De Protestantse Kerk Brussel is een open gemeenschap die ruimte biedt aan mensen van uiteenlopende protestantse tradities en opvattingen. We willen in vrijheid gestalte geven aan het geloof in Jezus Christus; daaraan kan een ieder een eigen invulling geven. Vanuit het geloof richten wij ons tot onze medemens en proberen we wij in een oecumenische geest ‘kerk in de stad’ te zijn.

Onze kerk is een Nederlandstalige gemeente in het overwegend Franstalige Brussel. Er zijn contacten met andere Nederlandstalige kerkgemeenschappen in Brussel en er zijn contacten met andere protestantse gemeenten in Vlaanderen.

Activiteiten door de week:
Door de week zijn er wijkbijeenkomsten. Diaconale diensten zijn deels ondergebracht bij het Protestants Sociaal Centrum dat elders in Brussel gevestigd is (www.csp-psc.be).

Contactpersoon:
voorganger ds. Anne Kooi

1. 0032–2–782 15 54 (best bereikbaar van 9 – 10 uur)
  2. anne.kooi@skynet.be

Begeleiders zijn Paola Vitulano en Jart Voortman