Ontmoetingskerk

2034 BA HAARLEM

Protestantse Wijkgemeente Haarlem – Schalkwijk

Geografische ligging:
In het Zuid-Oosten van Haarlem. Bereikbaar met buslijn 75 vanaf NS station Haarlem. Uitstappen halte Belgiëlaan, tegenover Vomar.

Kerkdiensten:
Zondag om 10.00 uur. Na afloop koffiedrinken. Er is crêche en kindernevendienst en tienerkerk in verschillende leeftijdsgroepen.  De vespers in de 40 dagentijd zijn op dinsdag om 19.15 uur.

Kenmerken:
Vitale geloofsgemeenschap, open en gastvrij. Werkt veel samen met de parochie van Schalkwijk. Verzorgde vieringen, met aandacht voor kinderen. Er wordt bij ons in principe uit het nieuwe liedboek gezongen. Verder verschillende ‘anders dan andere diensten’ zoals Thomasvieringen en Taizédiensten, theaterachtige vieringen, vieringen met kinderen en met gebruik van beeldmateriaal (beeldmeditaties op beamer).

Activiteiten door de week:
Maaltijden in de veertigdagentijd en incidenteel door het jaar heen.

De diaconie fungeert als wegwijzer in hulpverleningsland. Er zijn uiteenlopende gespreksgroepen voor verschillende leeftijden en rondom diverse onderwerpen, en verder een groot aantal losse avonden met een spreker, film en excursies. Ieder seizoen is er aandacht voor het gesprek tussen de religies (islam, jodendom, christendom).

Begeleider voor het werk van Kerk met Stip is mevr. Yvonne Können.

Contactpersoon: de koster Bas Hilbers

Website: Onmoetingskerk