Augustinusparochie Willibrorduskerk

Kerkstraat 1
4847 RM BREDA OOST-TETERINGEN

Kerkgebouw:
Teteringen is een dorp, gelegen tussen Breda en Oosterhout. De kerk is bereikbaar met buslijn nr. 127.

Kerkdiensten: De kerkdiensten worden gehouden op dinsdag 19.00 uur, donderdag 09.00 uur en zondag 10.30 uur. Zondag is er koffiedrinken na afloop van de viering.

Kenmerken: De Willibrorduskerk is een open en gastvrije rooms katholieke geloofsgemeenschap, gestoeld op een dorpse gemeenschap. Er zijn veel activiteiten in de parochie en introductie bij werkgroepen is wenselijk. Er is een goede samenwerking met een stadse parochies in Breda.

De vieringen zijn bezinnend, warm, rustig en dorps, met de mogelijkheid om een kaarsje op te steken. Er is een divers aanbod: laagdrempelige gezinsvieringen, eigentijdse vieringen, traditionele vieringen, vieringen onder leiding van leken en jongerenvieringen.

Doordeweekse activiteiten :
De Willibrorduskerk heeft diverse koren. Er is maandelijks een bijbelgroep. In het katecheseprogramma staan filmavonden gepland. Daarnaast is er praktisch werk in de zin van schoonmaken, klussen(dag), koffie schenken, bloemversieren, kerkhof verzorgen en lector zijn.

Er is samenwerking met de inloopochtend in Breda-Noord en Teteringen kent het Centrum voor Levenskunst en Zingeving Zuiderhout dat zich richt op ieder die met zingevingsvraagstukken bezig is en acht keer per jaar een activiteit (film, muziek, gesprek, fietstocht) organiseren. In de parochie is een religieuze communiteit gevestigd die graag mensen ontvangt.

Contactpersoon: Franka Veelenturf
T: 0765717669