Doopsgezinde Remonstrantse Gemeente

Grote Oost 43
1621 BR HOORN
Kerkgebouw: een monumentaal pand in het hartje van Hoorn, aan de Grote Oost 43, op 200 meter van de Rode Steen, het centrale plein van de stad. Vanaf NS station Hoorn is het tien minuten lopen.

Kerkdiensten: iedere eerste en derde zondag van de maand . Aanvang 10 uur. Koffiedrinken na afloop. Duur: een klein uur. Bijbellezing en gebed. De uitleg (preek) duurt ongeveer een kwartier. Behalve Psalmen en Gezangen worden er ook nieuwe liederen gezongen.
Verder zijn er eens in de maand op zondagmiddag andersoortige diensten.

Kenmerken: een kleine en gastvrije protestantse gemeente. De vele gesprekskringen, zowel overdag als ‘s avonds, bedoelen ontmoeting in een gezellige sfeer en verdieping te bieden.

Activiteiten door de week: De meeste kringen komen eens in de maand samen:
– een bijbelkring op woensdagmiddagen
– een groep twintigers en dertigers op dinsdagavond, met gezamenlijke maaltijd
– de ‘culinaire gesprekskring’ voor mannen, met zelfbereid eten

Verder is er van voorjaar tot en met herfst een Tuingroep actief in de mooie grote stadstuin achter het kerkgebouw, met soms een gezamenlijke maaltijd of een excursie.

Een programmaboekje en het maandblad zijn op aanvraag per e-mail bij de predikant verkrijgbaar.

Predikant: ds Bert Dicou
T: 0299437509.