De Open Hof

Hoflaan 2
6715 AJ EDE

Kerkgebouw:  in de wijk Veldhuizen vlak bij het winkelcentrum Bellestein. Halte Binnenhof van buslijnen 3 en 4.

Kerkdiensten: Zondagmorgen om 10.00. Koffiedrinken en ontmoeting na afloop.

Kenmerken:
a) Wij vinden het erg belangrijk dat mensen op hun eigen manier het geloof kunnen belijden. Niet opgelegd of voorgeschreven, maar als iets dat van jezelf is. We zijn een open gemeenschap, gevarieerd in samenstelling, informeel, gelijkwaardig en belangstellend naar elkaar. We proberen zoveel mogelijk ‘maatje’ voor elkaar te zijn, zeker bij zorgen en problemen. Want God heeft ons aan elkaar geschonken, we hebben elkaar gewoon nodig.

b) In onze vieringen zien we om naar de wereld en naar elkaar. We zingen, bidden, lezen uit de Bijbel en luisteren naar een uitleg. We hebben veel jonge gezinnen met kinderen en geven hen in de dienst veel aandacht. In de viering is er een goede balans tussen eerbied en ontspanning.

Activiteiten door de week (zie onderstaande website):
Op een leuke eetlocatie in Ede komen eens in de maand tussen de tien en twintig mensen bij elkaar om samen te eten en te geinen. De Stipavonden zijn vooral bedoeld voor mensen die na een gevangenisstraf (weer) in Ede of elders op de Veluwe zijn komen wonen. De mensen die de avonden organiseren weten iets over ‘binnen’ en ‘buiten’ en willen je graag helpen een goed plekje te vinden in één van de vele kerken in Ede en omgeving. Onder het eten nemen we de tijd om kaarsjes aan te steken voor mensen waarmee je iets hebt of had. Op een Stipavond gaat het vooral om de ontspanning door ontmoeting.

Contact:
E: kerkmetstipede@gmail.com

Meer informatie over onze wijkgemeente is te vinden op onze website: Open Hof Ede