ALPHA for PRISONS

Logo Alpha

Al enige tijd is er een speciale uitvoering van de Alpha Cursus in de gevangenissen en die cursus is, in die setting van detentie, goed ontvangen door de gedetineerden.
Ook de vrijwilligers uit de gemeentes en parochies zijn enthousiast.

Binnen de aangesloten Kerken met Stip is er een aantal die deze cursus Alpha in Prison al jarenlang aanbieden en uitvoeren. Als vereniging van Kerken met Stip lijkt het ons een goede zaak om deze cursus, ook vanuit de Kerken met Stip, op een grotere en bredere schaal aan te kunnen bieden in de inrichtingen.

Er zijn veel Kerken met Stip die via vrijwilligers aan kerkdiensten in de gevangenis al persoonlijke contacten hebben gelegd met gedetineerden. Wij zien in een aanbod van Alpha in Prison door de plaatselijke gemeente of parochie daarnaast een uitstekende geleg